Δείτε ακόμη

Μαΐου 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά το σχολείο μας συνεργάστηκε με τη Μη Κερδοσκοπική Αστική Εταιρεία ΠΥΡΝΑ και έτρεξε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ».

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα. Το φετινό θέμα που επιλέξαμε ήταν τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δανειστούν εξωσχολικά βιβλία σχετικά με το θέμα, να τα διαβάσουν στο σπίτι τους ή και μέσα στην τάξη με τους/τις εκπαιδευτικούς και να πραγματοποιήσουν ποικίλες δράσεις σχετικές με τη θεματική αυτή.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία και να «ταξιδέψουν» μαζί τους, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Η ύπαρξη διαφορετικών βιβλίων γύρω από το ίδιο θέμα προσφέρει στα παιδιά ποικιλία πληροφοριών και ερεθισμάτων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν κριτική σκέψη, ενώ το έργο καταξιωμένων εικονογράφων καλλιεργεί την αισθητική τους και προάγει μορφές επικοινωνίας όπως η μη λεκτική. Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® εισάγουν τους μαθητές στον κόσμο της λογοτεχνίας και της έρευνας, και τους παρέχουν την επιλογή να δανειστούν τα βιβλία στο σπίτι και να μοιραστούν την απόλαυση του διαβάσματος με την οικογένειά τους.

Τα βιβλία φθάνουν στο σχολείο μέσα σε μια βαλίτσα με ρόδες και παραμένουν στην σχολική τάξη επί 4 εβδομάδες, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για δανεισμό και για διάφορες δραστηριότητες όπως: ομάδα ανάγνωσης, εικαστικό και θεατρικό εργαστήρι, επισκέψεις, εκθέσεις κ.ά.

Η φετινή θεματική επιλέχθηκε βάση της 3ης Θεματικής των εργαστηρίων δεξιοτήτων με τίτλο «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη».

Το κόστος συμμετοχής και μεταφοράς της βαλίτσας καλύφθηκε από την ΠΥΡΝΑ και από χορηγούς.

Βιβλία σε Ρόδες     xmas card (1)

Comments are closed.